RuiterActief bestaat uit een aantal zeer vakbekwame mensen onder de enthousiaste leiding van Teunis Ruiter. Vanuit de wetenschap dat mensen met een (verstandelijke) beperking te weinig bewegen, startte hij in 2007 een nieuw bedrijf met een uniek concept. De mogelijkheid om werk af te wisselen met een uur fitness blijkt een gouden greep voor deze doelgroep.
In de professionele fitnessruimte is ook plek voor andere doelgroepen. Meerdere momenten in de week komen ook jongeren, senioren of mensen met een lichamelijke beperking naar RuiterActief om daar, onder begeleiding van professionele instructeurs, te sporten.

RuiterActief biedt tevens dagbesteding aan mensen met een beperking. Dit werk bestaat onder andere uit interieurverzorging, het ompakken van bv. relatiegeschenken en er wordt deelgenomen aan de werkzaamheden op zorgboerderij de Gruttohoeve.

Daarnaast verzorgt RuiterActief naschoolse- en vakantieopvang voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij worden opgevangen op de rustieke zorgboerderij de Gruttohoeve, waar plezier centraal staat. Daar worden afwisselende activiteiten georganiseerd waaronder dierverzorging, een dag naar een echte circuitbaan en knutsel-activiteiten.

Visie

Het vinden van werk in de reguliere maatschappij is niet voor iedereen weggelegd. Toch wil elk mens graag meetellen en een steentje bijdragen.
Wij hebben verschillende vormen van dagbesteding, maar welke vorm ook, het is echt werk waarbij we ervoor zorgen dat het prettig en afwisselend is. Eenvoudige activiteiten, dat wel, maar onze deelnemers krijgen er hetzelfde gevoel van als mensen in een reguliere baan: je telt mee!

De werkzaamheden variëren, zodat we voor iedereen een passende dagbesteding kunnen vinden.
Bij een baan hoort ook loon en dat krijgen de deelnemers bij ons in een maandelijks vergoeding.

 

tel: 0342 423 880