Fitness voor mensen met een beperking

Gezond en vitaal is het beleidsspeerpunt van RuiterActief. Je wordt er fitter en gezonder van. Dat geeft plezier in je leven. Als je je gezond voelt, ben je ook vrolijker en lukken je werkzaamheden beter. Fitness bij RuiterActief is bewegen met een beetje extra. Heb je een beperking, wij bieden je een passend – sportief programma. Dat is bij ons geen enkel probleem. Wij zijn als eerste in de regio gestart met het aanbieden van fitness aan mensen met een beperking in een professioneel ingericht fitnesscentrum onder begeleiding van fysiotherapeuten, fitness instructeurs en stagiaires. Fitness is als vaste activiteit opgenomen in onze dagprogramma’s.

In ons eigen fitnesscentrum in Barneveld, kan iedereen met of zonder beperking terecht om onder deskundige leiding te sporten. Deelname kan één of meerdere keren per week of als onderdeel van een dagprogramma. We werken met een persoonlijk plan ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Paramedisch Instituut, welke wetenschappelijk onderzoek bij ons heeft gedaan. Je kunt altijd sporten onder leiding van een deskundige en ervaren fysiotherapeut en/of fitness-instructeur. Zoek je na je interne revalidatie een reguliere plek om te werken en te sporten, neem dan ter oriëntatie contact met ons op.

Fitness voor iedereen

Voor speciale groepen zoals senioren, regulieren, clubs, scholen e.d. zijn er mogelijkheden om zowel overdag als ’s avonds gebruik te maken van ons fitnesscentrum. Ook dan is er altijd deskundige begeleiding beschikbaar. Met de Gemeente Barneveld hebben wij een samenwerking zodat u een beroep kunt doen op subsidie mogelijkheden. Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met ons op.